Dance Fitness

Dance Work Out is een combinatie van dans en spier- en conditietraining. Het is gericht op volwassenen die houden van dans, maar dat graag combineren met werken aan hun uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie.

Tijdens Dance Work Out komen verschillende dansstijlen aan bod. Het is een workout waarbij gebruikt wordt gemaakt van Zumba, Sh'bam en Streetdance. Dit alles in combinatie met aerobics en steps. Er wordt gewerkt aan choreo’s, en elke les eindigt met oefeningen voor allerlei spiergroepen. 

Zumba

Zumba combineert de meest effectieve oefeningen met de exotische ritmes van Latijns-Amerikaanse muzieksoorten als Salsa, Merengue, Cumbia, Samba, Calypso, Reggaeton en Hip Hop. De opzwepende muziek en de leuke bewegingen zorgen ervoor dat je niet eens door hebt dat je bezig bent met een geweldige training! Zumba is voor iedereen! Er is geen danservaring nodig om mee te doen aan de Zumba lessen.

Zumba doet niet aan moeilijke choreografieën en je hebt geen danspartner nodig. Iedereen, jong of oud, kan meteen deelnemen. Niets moet alles mag bij Zumba. De vrijheid van bewegen, de dynamiek en de gezellige zomerse muziek zorgen voor een leuke workout.

SH'BAM

SH'BAM is de perfecte manier om in vorm te komen en je 'inner star' te laten stralen, zelfs als je al wat danservaring hebt. Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy discotheken over de hele wereld, de beste classics die middels een remix in een nieuw jasje zijn gestoken en natuurlijk de meest swingende latin beats. Dit maakt SH'BAM tot een workout die ultrafun en gezellig is.

Elke SH'BAM les is levendig, uniek en afwisselend. Je komt in de zogenaamde vetverbrandings-zone, zonder bezig te zijn met een ultra-zware workout, je verbetert je coördinatie en je verbetert je conditie. Je hebt er lol in, voelt je er lekker bij en je vergeet helemaal dat je aan het trainen bent.

Streetdance

Streetdance is dansen op muziek (R&B, Hip Hop, Dance). Een complete dans wordt uitgewerkt op een recente hit. Stap voor stap worden de danspassen aangeleerd zodat het voor iedereen goed te volgen is. De choreografie is niet zo complex. Stoere dansbewegingen en de continuïteit in het aanleren van de danspassen zorgen ervoor dat je aan je conditie werkt en tegelijkertijd ook aan je coördinatie en souplesse.


Total Work Out

Bij Total Work Out ligt het accent op verbetering van de conditie en het figuur. Hiervoor wordt een gevarieerd systeem van lichaamsoefening op moderne muziek ingezet. Alle spiergroepen komen aan bod en worden versterkt en soepeler gemaakt. Het up-tempo karakter van de les versterkt de conditie en geeft je veel energie.

Aerosteps

Tijdens de Aerosteps training staan verbetering van de conditie en coördinatie centraal.  Op muziek werkt je met elkaar aan de versterking van de verschillende spiergroepen en je uithoudingsvermogen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ‘step’ waar je op en af stapt of springt. En dat ga je merken!

In de les krijgen deelnemers een choreografie aangeleerd waarbij ook veel armbewegingen worden gedaan.

Kangoo Power

Kangoo Power is een interval training op muziek. Dit doe je op zgn. ‘Kangoo Jumps’.

Kangoo Jumps zijn schoenen met veren eronder waarop gesprongen kan worden zoals een kangoeroe. De Kangoo Jumps helpen om je fitter te voelen en af te vallen. Het wordt wel de meest doeltreffende lichaamsoefening genoemd. Door de demping van de Kangoo Jumps zijn de oefeningen 80% minder belastend voor de gewrichten.

De specifieke training vermindert het lichaamsvet en tegelijk worden armen-, been-, dijen, buik- en heupspieren steviger. Daarbij wordt de behendigheid en balans verbeterd en is het gewoon harstikke leuk om te doen. 

Voor zwangere vrouwen en mensen met aandoeningen aan de gewrichten en spieren is Kangoo Power helaas niet geschikt.

Bootcamp

Het hele jaar door, zolang het weer het toelaat, wordt er buiten ‘bootcamp’ gegeven. Lekker buiten, één met de elementen en in de frisse lucht. Met bootcamp training wordt de conditie, kracht, souplesse en explosiviteit opgebouwd. Een training bestaat onder andere uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen en dat allemaal in de vrije natuur.

De groep verzamelt zich op de parkeerplaats van sporthal ’t Grootveld.

Conditiegym

Je bent nooit te oud om te bewegen!

Conditiegym is meer dan gymnastiek alleen. In de les wordt gewerkt aan het algehele uithoudingsvermogen, maar ook de spierkracht, lenigheid en coördinatie wordt verbeterd.

Het is gericht op volwassenen. 

De lessen zijn passend bij de leeftijd en fysieke mogelijkheden van de deelnemers. Je doet wat je kan en wat voor jou goed voelt. Daarbij wordt je wel uitgedaagd je grens op te zoeken!

Er is veel ruimte voor wensen van de deelnemers. Sport en spel neemt daarbij een belangrijk deel van de les in. 

Wat moet u er voor doen?

Topprestaties worden niet verwacht. Het gaat puur om het plezier en sportief actief te zijn. Conditiegym is vooral gericht op de recreatieve kant van de sport.

Een les ziet er als volgt uit:

  • een warming up
  • lesgedeelte: bijv. circuittraining
  • cooling down of een spel

De lessen kenmerken zich door hun veelzijdigheid en toegankelijkheid. Enerzijds is er wekelijks een afwisselend lesprogramma, met bekende, herhalende elementen.  Anderzijds is de groepssamenstelling elke week hetzelfde. Dus ook voor het sociale contact en ontmoeten van mensen is conditiegym ideaal.

Ook zo gek op dansen? Altijd al geweest? En dan niet alleen streetdance, maar ook jazz- en modern?

Dan is Dance+ wat voor jou!

Dance+ is dansen voor 18+. En verder zijn er geen regels. 

We dansen op muziek van nu en op knallers van een aantal jaren terug. Naast een korte warming up en uiteraard wat spierversterkende oefeningen, bestaat het grootste deel van van les uit dansen.

Elke week breiden we de choreografie een stukje uit. En natuurlijk wisselen we regelmatig van stijl en doen we vooral wat de groep leuk vindt.

Kortom; een leuke dansles, met veel afwisseling voor echte dansfanaten.